Méhek

APIDIÁR® és APIVIT® GYÓGYNÖVÉNY HATÓANYAGÚ MÉHÉSZETI TERMÉKEK

Parazitariasztó, baktérium-és gombaölő hatású, gyógynövényekből származó természetes méh takarmányadalék az étvágy növelésére, az emésztés javításával az immunrendszer támogatására.

Célunk jól gondozott házi méheinkkel a biztonságos, gazdaságos, bőséges méztermelés. A méhlegelőn gyakran nem áll méheink rendelkezésére a táplálék a kellő mennyiségben és a kívánatos összetételben, ami szaporodásukhoz, fejlődésükhöz, egészségmegőrzésükhöz és a bőséges mézterméshez szükséges. A hiányt ne csak cukorral pótoljuk!

Bővebben

A méheknek szükséges táplálékuk egészségmegőrző sava-borsa, amit az APIDIÁR® képvisel. Szervezetük működéséhez B vitaminok, a fiasításhoz aminosavak kellenek, a méhlegelő termését jól kiegészíti az APIVIT® B COMPLEX VITAMIN folyadék.

A gondoskodó méhésznek az APIDIÁR® és az APIVIT® lelkiismeretes, megelőzésre való alkalmazása nem jár többletmunkával, költségét pedig az egészséges, jó kondíciójú méhek többlettermeléssel sokszorosan meghálálják.

Hogyan hat az APIDIÁR®?

Az APIDIÁR® hatóanyaga: jól megválasztott gyógynövények kivonataiból készült nanokompozit, amely a tavasztól őszig virágzó gyógynövényeket képviseli.

A kiválasztott gyógynövények:

 • Táplálnak, mint jól mézelő növények​
 • Fűszerhatásukkal:
  • javítják a méhek szervezetének működését
  • javítják az emésztést, segítik a táplálék- és a takarmány-komponensek hasznosulását
  • támogatják az immunrendszer működését
 • Mikroba ellenes anyagként bekerülve a méhek testnedvébe, hemolimfájába és zsírszövetébe riasztják a testnedvet szívó parazitákat

Miért fontosak a B vitaminok?

A B vitaminok a méhek egész életében, a különböző fejlődési szakaszokban egyaránt fontos szerepet játszanak. A B vitaminok támogatják:

 • a méhek élettartamának növekedését
 • a méhek garatmirigyének kifejlődését
 • a méhek garatmirigyének működését mind a pempőtermelés, mind a nektárt feldolgozó invertáz enzim termelésének időszakában

A SIKERES ALKALMAZÁS KULCSA: AZ APIDIÁR® PROGRAM EGÉSZ ÉVRE. GYÓGYÍTÁS HELYETT EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS!

1. Téli élelempótlás

A cukorlepény beadása tavasz előtt: téli kiegészítő élelempótlás a kevés mézzel betelelt méhcsaládok megsegítésére

2. Tavaszi serkentés

Első felében:

Második felében:

Megjegyzés: APIDIÁR® és APIVIT® folyadékkal esélyünk lehet az elvártnál gyengébb családokat is termelővé nevelni.

3. Nyári atkamentesítés​

A nyári élelempótló etetés alkalmát kihasználva

4. Betelelés