Téli élelempótlás, cukorlepényezés

OLVASSA EL SZAKMAI CIKKEINKET!

Blog

Téli élelempótlás, cukorlepényezés

Mostanra a legtöbb méhcsalád a korábban felhalmozott élelem maradékát fogyasztja el, ezért időszerű lehet a cukorlepényezés. A sima cukoretetés azonban megterheli a méhek szervezetét, amelyről korábbi cikkünkben olvashat (kattintson a linkre az olvasáshoz).

Mostanra a legtöbb méhcsalád a korábban felhalmozott élelem maradékát fogyasztja el, ezért időszerű lehet a cukorlepényezés. A sima cukoretetés azonban megterheli a méhek szervezetét, amelyről korábbi cikkünkben olvashat (kattintson a linkre az olvasáshoz). Ezt elkerülendő támogassuk méheinket azzal, hogy felturbózzuk, illetve tuningoljuk a cukorlepényt olyan módon, hogy tartalmazza azokat a gyógynövény hatóanyagokat, és nélkülözhetetlen tápanyagokat (B vitaminok, aminosavak), melyek nagymértékben segítik méheink egészségét és jó kondícióját.
A magunk részéről ehhez az APIDIÁR® BLACK és az APIVIT® B COMPLEX VITAMIN folyadékkal tudunk hozzájárulni.

 
 
APIDIÁR® BLACK folyadék

1. pótolja azokat az anyagcserét előmozdító és az immunrendszert támogató anyagokat, amelyek a nektárban – szerencsés esetben – jelen vannak;
2. a méhek emésztését, táplálékhasznosítását segítő hatásával támogatja a méhek szervezetét a nektárnál magasabb pH értékű cukor-készítmények
feldolgozásában;
3. baktérium, gomba és mikroparazita ellenes gyógynövényei nem csak a táplálékkal a középbélbe került kórokozókat pusztítják el, de a méh középbelében lévő peritróf membrán fejlődésére és épségére is vigyáznak. A peritróf membrán nem egy kész szerv, hanem folyamatosan képződő kocsonyás hártya, amelynek képződésére, szilárdságára a cukor károsan hat.
4. Nem csak a kórokozók esélyének csökkentését, a betegségek megelőzését, hanem a méhek szervezetének működését, egészségének megőrzését, s az egészséggel járó jó teljesítményt is szolgálja!

 
APIVIT® B COMPLEX VITAMIN folyadék

Hogyan lesz a cukorból izommunka?
A cukorban kémiai energia van, ennek kell a mechanikai mozgást biztosítani! A méh esetében szénhidrát, azaz a cukor vagy méz kémiai energiáját kell mechanikai mozgássá alakítani a méh szárnyainak mozgatására. Ez az átalakulás a méhek hemolimfájában történik, amely átjárja és mozgásba hozza a méh szárnyának izmait. Így fűt a méh izommunkával.

S miért kérdés ez most a mi esetünkben?

A cukor átalakításához B vitamin szükséges! A B vitamin a rovaroknál esszenciális vitamin. Egyre közismertebb, hogy a növények terméseinek, mint élelmiszer nyersanyagoknak, beltartalmi értéke fokozatosan csökken. Egy ausztrál kutatás kimutatta, hogy csökken a nektár és a virágpor vitamin, aminosav, ásványi anyag tartalma is. Ha virágporral jól is teleltünk be, nem biztos, hogy a méhek szervezetének működéséhez, a hőmérsékletszabályozáshoz, a fűtéshez szükséges izommunkához elegendő a B vitamin.

A tél végén induló fiasításhoz pedig mind az anya, mind a dolgozók számára fontosak a B vitamin mellett az esszenciális aminosavak, melyek hiánya esetén a többi aminosav beépülése is zavart szenved, tehát a szervezet nem fejlődik kellőképpen. Az APIVIT® B COMPLEX VITAMIN folyadék hatóanyagainak jó felszívódását és hasznosulását a készítményben lévő gyógy- és fűszernövények étvágyat és emésztést javító kivonata segíti.
1. támogatja a méhek egészségének megőrzését, a méhek szervezetének működését, teljesítményét;
2. támogatja a méhek izommunkán alapuló hőtermelését.

A készítmények adagolhatóak itatóvízbe és cukorszirupba, cukorlepénybe is.

 


Rendeljen Ön is termékeinkből!