Rólunk

Heliostim Kft. – a vegyszer- és gyógyszermentes állattartás sikeréért.

Az ember jogos igénye az egészséges táplálék. Az egészséges táplálék feltétele az egészséges állatállomány is. E célt– a technika állásától eltérően – nem gyógyszerekkel, vegyszerekkel érjük el, hanem természetes úton.

Szemléletváltásunk jelentkezett természetes megoldásaink megalkotásánál: nem azt nézzük, hogy mi árt a kórokozóknak, hanem azt, hogy mi szükséges és hasznos háziállataink, méheink, halaink egészségének megőrzéséhez.

Módszert is váltottunk termékeink kifejlesztésénél. Köztudott, hogy a hatóanyagnak tekinthető anyagok nem önmagukban, hanem kompozícióban vannak jelen a növényekben. Tudjuk, hogy a növényekben – évjárattól, időjárástól, termőhelytől stb. függően – változik ennek a kompozíciónak az összetétele. S az is széles körben ismert, hogy kiszemelt anyagaink nem molekulárisan eloszlatva, hanem apró részecskék, nanokompozitok formájában vannak benne a növényekben. Mindezt figyelembe véve nem törekszünk a gyógynövényekből egy-egy komponens izolálására, hanem igyekszünk megőrizni és kémiai átalakítás nélkül kivonni az evolúció során a növényekben „optimalizálódott”kompozíciót, amelyben így számos szinergista és adjuváns hatású komponens van. Partnereink megelégedettsége mellett számos laboratóriumi és nagyüzemi teszt bizonyítja termékeink hatásosságát.

Alkalmazási területek

Az állattartás 3 területére vannak kifejlesztett termékeink:

  1. Haszonállatok: a vegyszer- és gyógyszermentes háziállat takarmányozáshoz az EKODIÁR® és EKOVIT® termékeket ajánljuk.
  2. Méhek: a méreg- és gyógyszermentes méhészkedés az APIDIÁR® és APIVIT® termékekkel valósítható meg.
  3. Akvakultúra: a méregmentes halkeltetés és a gyógyszermentes halnevelés célját az EKVARIN® termékek szolgálják.