A méhcsaládok télire való felkészítése – a biztonságos áttelelés biztosítása

OLVASSA EL SZAKMAI CIKKEINKET!

Blog

A méhcsaládok télire való felkészítése – a biztonságos áttelelés biztosítása

Manapság bizonytalan, hogy a méhek mennyi és milyen minőségű élelemhez jutnak a természetben. Ha pedig ebben a nyárvégi-őszi időszakban nem tudnak elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű táplálékot felhalmozni a télre, akkor a sikeres áttelelés kétségessé válik. Nem mindegy milyen állapotban telel át a méhcsalád. Legyengülve, megfogyatkozva, kórokozókkal telítve, vagy életerősen és nagy számban. Ez nagyban a betelelési időszakban felhalmozott készlettől függ. A méhek táplálékának fontos összetevője az energia, a cukorszirup. De, lássuk be, ez csak az egyik fontos összetevő.

Bőséges tápanyag és energia forrás: EZEKET A TÁPANYAG KOMPONENSEKET NYÚJTJA AZ APIVIT® B COMPLEX VITAMIN FOLYADÉK

  • B vitaminok: B1, B2, B3, B5, B6, B12
  • Aminosavak: Lizin, Metionin, Treonin
  • Ásványi anyag: Cink (Z++)
  • Gyógynövénykivonat: komplex természetes timol-aroma a természetben fellelhető komponenseivel együtt

 Az APIVIT® B COMPLEX VITAMIN folyadék a méhek és méhcsaládok jó kondíciójának és jó teljesítményének forrása: a méhek szervezetének fejlődéséhez fontos aminosavakat, és a méhek szervezetének működését támogató B vitaminokat tartalmaz, amelyek a pempőben is fellelhetőek. Készítményünk a természetes táplálékban – a termőtalaj minőségének romlása miatt – folyamatosan fogyatkozó cinket pedig kiegészíti a szervezet egészséges fejlődése és működése érdekében.

A B12 vitaminnak egyrészt még fontos szerepe van a szervezet működésében, a fehérjék, szénhidrátok anyagcseréjében, másrészt már befolyásolja a szervezet építését, fejlődését, amelyben a készítményben lévő esszenciális és limitáló aminosavak játszanak fontos szerepet, amelyekre a méhek szervezetének feltétlenül szüksége van, hiányuk esetén a többi aminosav beépülése is zavart szenved, tehát a szervezet nem fejlődik kellőképpen.

A legfontosabb esszenciális aminosavak közé tartozik a lizin, metionin, treonin. Ezek fontosak a szervezet fejlődése, növekedése szempontjából, de a zavartalan működéshez, pl. az ásványi anyagok hasznosulásához, a kórokozókkal szembeni védekezéshez is hozzájárulnak. A cink nélkülözhetetlen a fehérje színtézishez: ellenőrzi és szabályozza az anyagcsere folyamatokat, számos enzim összetevőjeként részt vesz a nukleinsavak és a fehérjék szintézisében, ezáltal a növekedésben.

Az APIVIT® B COMPLEX VITAMIN folyadék hatóanyagainak jó felszívódását és hasznosulását a készítményben lévő gyógy- és fűszernövények étvágyat és emésztést javító kivonata segíti.

A gyógynövények erejével a kórokozók ellen

A beteleléshez az APIDIÁR® BLACK folyadékot alkalmazzák még szívesen a méhészek a kórokozók áttelelési esélyeinek csökkentésére. Különös tekintettel a spórával szaporodó, jelesül a NOZÉMA-KÓR kórokozói elleni védekezésben hatékony, melyek spórái a BLACK jelenlétében nem kelnek ki. Gyógynövény komponensei, mint a jó fűszerek támogatják az emésztést, kiváló védelmet nyújt a hasmenés és a belső paraziták ellen.

A készítmények adagolhatóak itatóvízbe és cukorszirupba, cukorlepénybe is.


Próbálja ki termékeinket!